Större mars

Det känns så roligt och peppande att skriva ett inlägg här på vår nya asgrymma hemsida, som känns som en bra start på ett nytt år på Indra Tjejjour!

Jag hoppas att ni kommer tycka lika mycket om den nya hemsidan som vi gör. Nu ska det bli lättare att se uppdateringar vi gör på bloggen, vad vi har på gång i jouren och hur ni kan kontakta oss för att söka stöd eller komma med synpunkter eller idéer.

I samband med den nya hemsidan kommer vi börja med temamånad. Varje månad väljer vi ett ämne som vi kommer diskutera, debattera och fördjupa oss via blogginlägg, vår Facebook och Instagram.

Nu är det dags för den första månadens tema, vilket är kvinnohistoria. Vi valde temat med tanke på att den 8 mars som är den Internationella Kvinnodagen och för att en ofta glömmer hur mycket som genomdrivits på grund av kvinnor som organiserats sig och kämpat för sina rättigheter. Många saker vi idag tar för givet, som p-piller och andra preventivmedel, rätt till abort, rösträtt, rätt att skilja sig, jobba, att det finns förskola med mycket mer, är saker som kvinnor har kämpat för att vi ska ha rätt till. Det var inte längesen som många av dom här sakerna inte gällde kvinnor och fortfarande finns det mycket kvar att göra. Det finns mängder av exempel och några ska vi lyfta här på Indra.

Avslutningsvis vill jag säga att alla ni unga tjejer som kontaktar oss, chattar, mailar, deltar i tjejgrupper och filmvisningar, det är ni som driver jouren framåt. Vi är glada och tacksamma över att få vara delaktig i det ni delar med er av, dela erfarenheter, viktiga samtal och framförallt stötta och stärka varandra! Nu peppar vi inför 8 mars!

Anna, Volontär