Boka oss

Boka oss

Vill du att vi ska komma till din skola? Boka oss!

På Indra arbetar vi mycket med utåtriktat arbete och vi kommer gärna till er skola för att arbeta med normer och värderingar kring normer, genus, sex och våld. Vi har föreläsningar och workshops för både elever och yrkesverksamma inom skola och fritidsgård. Hör av dig till oss så sätter vi ihop ett upplägg som passar just er!

Skolgrupper

Våra populära skolgrupper har fått mycket positiv respons från tidigare deltagare. Vi träffas 1,5 timme i veckan under sex veckor och arbetar med självkänsla, relationer, gränssättning och framtidstro med syftet att stärka ungas självkänsla och självförtroende.

Workshop om normer

Vilka förväntningar har unga på sig idag? Vilka strukturer kan vi se i samhället som berättar för unga hur de borde se ut, leva, bete sig? Att prata om de normer som finns i skolan, på sociala medier och i samhället i stort är viktigt – hos oss på Indra vet vi att negativa normer är orsaken till många ungas psykiska ohälsa. Genom att hitta och plocka isär de negativa normerna kan vi tillsammans utmana dem!

Vad, hur och varför?

Allt en lärare behöver veta om normkritisk pedagogik. En föreläsning om hur du kan granska dig själv, dina kollegor och läromedel för en mer inkluderande och jämlik undervisning. Jättebra att ta del av i samband med att vi håller workshops för klasser! Vi delar även gärna med oss av våra erfarenheter kring att svara på frågor om sex, gränssättning och sexuellt våld till dig som jobbar inom skolan.

Workshop om Okej sex

Är det jag varit med om en våldtäkt? – I chatt- och mailjouren får Indra ofta frågor om var gränsen går för vad som är okej sex. Vad är egentligen en ”bra känsla”? Det är inte alltid som skolans sex & samlevnads-undervisning berör dessa aspekter – men det gör vi! Vi kommer gärna till er skola/förening/fritidsgård och håller workshops om sexuell ömsesidighet och samtycke.

All vår utåtriktade verksamhet utgår från normkritisk pedagogik, har ett tydligt ungdomsperspektiv och innehåller lekar och övningar i grupp blandat med samtal och individuella uppgifter.

Indras skolverksamhet är gratis men förutsätter att skolan/organisationen är stödmedlem i Föreningen Indra, vilket kostar 750 kr per år och ger därmed tillgång till våra workshops och grupper under hela året.

Vill ni stödja vårt arbete?

Tillhör du ett företag eller en organisation som vill stödja vårt arbete? Ni är varmt välkomna att bli stödmedlemmar eller skänka ett bidrag till vår verksamhet. Ett stödmedlemskap i Indra Queer Trans & Tjejjour kostar 750 kr per år och sätts in på bank-giro 390-0099. Stödmedlemskapet ger dessutom tillgång till alla våra workshops och grupper under hela året.

Är ni intresserade av att sponsra oss eller samarbeta på annat sätt? Skriv till kontakt@indrajour.se så hör vi av oss!