Känner du för att prata med någon?

Har du blivit utsatt för någonting och vill att någon lyssnar på dig? Eller behöver du lite pepp? Chatta med oss på Indra – vi lyssnar gärna på dig!
Du kan självklart vara helt anonym när du pratar med oss.

Våra öppettider på chatten är:
TISDAGAR kl. 13:00-15:00
LÖRDAGAR kl. 13:00-15:00
SÖNDAGAR kl. 15:00-17:00

För att komma till vår chatt: tryck på ”TILL CHATTEN” eller gå in på https://indra.chatt.tjejjouren.se/.
Vill du prata i telefon med oss så går det bra att boka en tid genom att sms:a eller maila oss.

Telefonnummer: 0735-77 49 51
Mail: kontakt@indrajour.se

Skulle du vilja prata med någon under flera tillfällen? Hos oss kan du få en regelbunden stödkontakt, då hörs du med en och samma person under flera tillfällen under en lite längre period. Antingen genom mejl, chatt, telefon eller ses. Mejla kontakt@indrajour.se om du vill få en stödkontakt <3

Annat stöd

Kontakta en annan jour

Är vår chatt stängd just nu?
På www.tjejjouren.se finns alla tjej- trans- och ungdomsjourer i Sverige listade – och du kan även se vilken jour som har öppet för dig just nu.

Hjälplinjen

Hjälplinjen erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd på telefon, alla dagar kl 13-22. Det kostar som ett vanligt samtal och du kan vara anonym.

Självmordslinjen

Hit kan du som inte vill eller orkar leva, eller du som är orolig för någon annan av samma orsak, vända dig. Det går att chatta, maila och ringa helt anonymt mellan kl 06-24 varje dag.

Origo

Ett stöd- och rådgivningscenter för ungdomar och unga vuxna som utsätts för hedersrelaterat förtryck och våld. Hit kan du till exempel vända dig om du upplever att din familj inte låter dig träffa vem du vill, om du känner dig kontrollerad av en familjemedlem, eller om du är orolig för någon annan av samma orsak. De som arbetar på Origo har alla lång erfarenhet av att möta ungdomar som har bekymmer kopplat till hedersproblematik.

Föreningen Storasyster

Föreningen Storasyster erbjuder stöd och gemenskap till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Deras stödinsatser står öppna för alla personer från 13 år och uppåt oavsett könsidentitet.

Busta ungdomsjour

Busta är för dig som varit eller är utsatt för sexuella övergrepp eller helt enkelt vill få mer information om hur man skyddar sig från vuxna som söker kontakt med barn i sexuellt syfte. Eller du kanske har en kompis som är utsatt för sexuella övergrepp och inte vet hur du ska hantera situationen? Busta Ungdomsjour har öppet på telefon måndag till fredag 09.00 till 15.00.

Killfrågor.se

Definierar du dig som kille? Här kan killar få stöd och hjälp. Alla frågor är välkomna till deras chatt! De har öppet tisdag, onsdag, torsdag och söndag mellan 20 och 22.

RFSL’s stödmottagning

Hit kan du som är hbtq-person och som blivit utsatt för kränkningar, hot och våld vända dig. Ibland handlar det om brottsliga handlingar, men det behöver inte göra det. Även anhöriga och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna!

Tjejguiden

På Tjejguiden finns massor med bra stöd och information samlad. Här kan du läsa om allt från kroppen och relationer, till feminism och även kontaktinformation till olika hjälpinstanser och organisationer.