Just nu är vi cirka trettio eldsjälar som driver jouren, men vi behöver bli fler! Vi håller en ny grundutbildning den 8-9 april för nya volontärer.

Indra Tjejjour är en separatistisk förening för tjejer, trans- och queerpersoner och består av två grundpelare; den stödjande verksamheten och den utåtriktade verksamheten. Hur du vill engagera dig väljer du helt själv!

stödverksamheten ger du som volontär stöd främst via chatt, men också genom telefon och frågelåda. Till oss hör stödsökande av sig om stort som litet. Det kan vara frågor om kroppen, att en utsatts för sexuella övergrepp eller har svårhanterlig ångest. Din roll är att stötta, stärka, aldrig döma!

I den utåtriktade verksamheten håller vi normkritiska workshops på skolor där vi pratar om bland annat gränssättning, samtycke eller trista normer kopplade till kön. Vi medverkar även under olika event som riktar sig till vår målgrupp, besöker fritidsgårdar, skriver opinionsbildande blogginlägg samt driver olika projekt.

Uppdraget genomförs i Sollentuna från och med april 2017, och tills vidare. I uppdraget ingår minimum 1 jourtillfälle och 1 medlemsmöte kvällstid per månad.

Låter det här som något för dig? Vill du veta mer? Skicka en intresseanmälan till kontakt@indrajour.se där du berättar lite om dig själv så hör vi av oss. Intervjuer kommer att ske under v. 9 & v. 10.
I utbyte får du utbildning, handledning och ovärderliga erfarenheter. Dessutom kommer du ingå i vårt fantastiska feministiska sammanhang!

Feministiska hälsningar från Indra tjejjour!

 

workshop3