Feminism är det finaste jag vet. De som pratar om ”arga feminister” har fan ingen aning om vad de snackar om. Har de ens träffat en feminist? Ja, feminister står upp för kvinnors rättigheter, blir förbannade när kvinnors rättigheter kränks och för att det finns många som blundar för förtryck av kvinnor: sexuellt våld, våld i nära relation, löneskillnader, maktobalansen…. Det handlar inte om att vi är arga som personer, utan att vi vill göra skillnad. Vi vill påverka och göra samhället bättre för alla. 
Den feministiska rörelsen består bland annat av några av de varmaste, finaste, gladaste personerna som jag träffat! Det finns så in i helvete mycket kärlek här så jag blir helt rörd när jag tänker på det. Det finns alltid människor som peppar en i låga stunder, alltid någon som har en kram till övers när en behöver det och alltid en massa energipåfyllning när en känner att en inte pallar kämpa. Det finns inget dömande, utan mest av allt förståelse, gemenskap och systerskap. Och systerskapet betyder inte ett uteslutande av män, bara att vi håller ihop mot patriarkatet och stöttar varandra i ett samhälle där kvinnor som grupp är diskriminerade. Och det är ingen åsikt, det är fakta.
Enligt en artikel i metro igår kommer vi tydligen inte att vara jämställda förrän om ca 200 år.
Lönegapet mellan män och kvinnor ökar på vissa håll och skillnaden är så stor att kvinnor jobbar gratis efter kl 15.53 varje dag. Förra året var det 15.52. 
Kvinnor tar ut ca 75% av föräldraledigheten.
Killars genomsnittliga meritvärde i betyg i åk 9 ligger på runt 199 medan det för tjejer ligger på 224, men trots det och trots att kvinnor som grupp har högre utbildning än män är det fortfarande män som sitter på de högsta maktpositionerna i samhället. Och som sagt, tjänar mer.

Ja, det var några smakprov och då har jag inte ens gått in på siffrorna om mäns våld mot kvinnor, om flickor som blir bortgifta, könsstympade, inte får går i skolan……………………………. etc.
De som säger att de självklart är för lika löner och för jämställdhet men inte vill kalla sig feminister – och därmed inte går med på att kvinnors om grupp är underordnade män så undrar jag hur de tänker att det ska gå till då? Vilka ska se till att det blir bättre? De som sitter på makten? Hade de velat så hade de kunnat, men jämställdhet prioriteras inte. Så vi gör det vi kan för att sätta press, så att de måste lyssna.
Ingen av oss som lever idag kommer att få uppleva ett jämställt samhälle. Men en sak är säker; om det någonsin ska bli jämställt så behöver vi människor som kämpar för det. Och dessa människor är just feminister. De som många vägrar att ansluta sig till eller ens stötta. Och om 200 år kommer folk att titta på historieprogram och undra ”men vad var det för feeeel på folk förr i tiden? Motarbetade jämställdhet för att de var rädda för att ses som lite upprörda. Rädda eller bara för obrydda för att kalla sig feminister”. Men vi kämpar för er också, vare sig ni vill eller inte 🙂
Och oss på Indra träffar ni när vi marscherar för makten för våra liv från Mariatorget klockan 18 ikväll. 
See ya soon, fellow feministas!