Jag är inte helt bäst på att vara vänlig mot alla, det ska jag erkänna. Framför allt har jag extremt svårt att vara vänlig mot människor som har en människosyn där alla inte är lika mycket värda. För det svåraste som finns är väl ändå att besvara hat med kärlek?

Men jag är villig att göra ett försök att hela veckan vara vänligare. Varför? Jamen varför inte? Kommer jag må sämre av att vara snällare? Det har jag extremt svårt att tänka mig. Och att vara vänlig innebär ju inte att jag inte kommer att uttrycka min åsikt, bara att jag kommer att anstränga mig extra för att bemöta människor på ett trevligt sätt.

Okej, jag ska inte låtsas som att det här helt och hållet är mitt påhitt. Det är faktiskt läkarmissionen som lanserar ”vänliga veckan”. Den kom första gången för nästan 70 år sedan och gällde framför allt trafiken och arbetsplatsen. Nu läggs även nätet till, och det kan ju verkligen behövas. Så, var med och kärleks- och vänlighetsbomba alla ni vill stötta och alla som har blivit hotade eller trakasserade på nätet. Kanske har du själv sagt eller skrivit något kränkande till någon? Fatta vad stort och fint att kunna be om ursäkt och säga några vänliga ord till den personen. Tror att båda två skulle må lite bättre av det!

Ja, men då sätter vi igång! Återkommer om hur det går!

//Malin