Hej hopp! Klockan är fem i ett på natten och jag sitter och pysslar och tänker lite på så kallade tjejsaker. Ni vet, sånt där löjligt som pojkband, smink och america’s next top model. Sånt som ses ned på samtidigt som ”killgrejer” höjs upp som något åtråvärt.

Varför är det töntigt att lyssna på justin bieber men coolt att spela call of duty? Varför kopplas unga tjejer samman med något negativt? Detta är sånt jag tänker på, och sådant som gör mig förbannad mitt i natten. För jag tycker att unga tjejer är hur bra som helst, och tycker inte att det är det minsta töntigt att läsa twilight (även om jag själv oroas över hur boken idealiserar utnyttjande och psykisk misshandel) eller att lyssna på ”call me maybe” 200 gånger i sträck. Det är ju knappast töntigare än raptävlingar (rap som i det äckliga, inte som i musikstilen!) och ”bögtestet”.

Ändå anses den påklistrade, ofta homofobiska och rasistiska machokulturen vara något positivt medans det är ~såååå töntigt~ att måla naglarna till pojkbandsmusik. Hur kommer det sig egentligen?