När jag var tonåring så fanns det en fritidsgård i närheten av där jag bodde. Vi var där några gånger och det verkade rätt kul. Det fanns en massa att göra; biljard, datorer, fika, spel… I skolan brukade jag och mina tjejkompisar jämt lägga beslag på biljardbordet. Vi hade till och med små ramsor om att ”nära-skjuter-ingen-hare” när någon missar och som vi gjorde om till ”när-man-skjuter-in-i-hålet” när vi faktiskt satte kulorna. Vi var inte så duktiga, men det var kul.

Aldrig skulle jag gå in och claima biljardbordet på gården. I skolan var vi ju ”vi” – alltså vi var nån, vi hade vår status och kunde hävda oss. På gården var det annorlunda. Det var några äldre där, en massa grabbar som vi inte visste vilka de var. Och då kunde man ju inte gärna stå och tramsa sig med ramsor och låtsas spela biljard. De visste säkert alla regler och skulle tycka vi var astöntiga.

Nej, till gården gick vi ibland och köpte en chokladboll och sen hängde vi kanske utanför eller bara kom dit för att möta upp någon och sedan gick vi någonstans där vi kände oss hemma, trygga.

Jag tycker fortfarande det verkar vara grabbar som äger fritidsgårdarna, och därmed skapas också ”grabbiga” aktiviteter, ”grabbig” stämning och fritidsledarna än tjenis med grabbarna och har en sån där familjär retsam jargong med varann.

Vår tjejjour finns i Arena Satelliten i Sollentuna centrum som bland annat är en fritidsgård. Här finns en massa kul aktiviteter; datorer, replokaler, inspelningsstudio… Vi ska nu dra igång ett tjejhäng här i huset, då vi ska ge möjlighet att testa på några av de aktiviteter som finns här, plus en massa annat! Vi vill att ni tjejer ska känna att den här platsen är för er också. Och vi vill inte bara testa på alla aktiviteter som redan finns utan dra hit en massa andra aktiviteter – vad som helst! Och vi kommer också att ibland kanske bara hänga, fika och snacka om sånt som känns viktigt att prata om, uttrycka åsikter.

Den 19:e november drar vi igång!
Är du intresserad? Hör av dig till oss på kontakt@indrajour.se.

HOPPAS VI SES!