Just nu är vi cirka trettio eldsjälar som driver jouren, men vi behöver bli fler!

Vi håller en grundutbildning den 25-26 november för nya volontärer.

Indra är en separatistisk förening för tjejer, trans- och queerpersoner. Vår verksamhet består av två grundpelare; den stödjande verksamheten och den utåtriktade verksamheten.

I stödverksamheten ger du som volontär stöd främst via chatt, men också genom telefon och frågelåda. Till oss hör stödsökande av sig om stort som litet. Det kan vara frågor om kroppen, att en utsatts för sexuella övergrepp eller har ångest. Din roll är att stötta, stärka, aldrig döma.

I den utåtriktade verksamheten håller vi normkritiska workshops och regelbundna gruppträffar på skolor där vi pratar om bland annat gränssättning, samtycke eller trista normer kopplade till kön. Vi medverkar även under olika event som riktar sig till vår målgrupp, besöker fritidsgårdar, samt driver olika projekt till exempel Indrapodden.
Hur du vill engagera dig väljer du helt själv!

Uppdraget genomförs i grupp på vårt kontor i Sollentuna från och med november 2017, och tills vidare. Som minimiåtagande ingår 1 jourtillfälle (t.ex. chatt eller skolbesök) och 1 medlemsmöte kvällstid per månad.

Låter det här som något för dig? Vill du veta mer? Kika i vår värdegrund och skicka en intresseanmälan till kontakt@indratjejjour.se! I utbyte får du utbildning, handledning och ovärderliga erfarenheter. Dessutom kommer du ingå i vårt fantastiska feministiska sammanhang <3

Feministiska hälsningar från Indra tjej- trans- och queerjour!

 

mall