Har fått höra av flera killar att tjejer har ”all makt på nätbaserade dejtingsajter”. Att de blir kontaktade av så många killar att du ska ha en jävla tur som kille för att ha en chans att ens få kontakt med en tjej på sådana forum. Nästa gång jag får höra det ska jag be dem göra som en amerikansk kille gjorde för några dagar sedan. 

Han var en av dem som hävdade samma sak – att tjejer har så mycket lättare än killar på dejtingsajter. För att bevisa det skapade han ett fejkkonto där han använde en bild på en tjejkompis. Innan han ens hunnit göra klart sin profil kommer första meddelandet. Först tycker han att det är ett tecken på att han har rätt om hur tjejer inte behöver anstränga sig på sajterna för att hitta någon. Men efter att andra, tredje, fjärde konversationen har inletts är killarna inte så trevliga längre. Att hitta en trevlig kille att dejta visade sig inte vara det lättaste. Däremot var det extremt lätt att hitta (eller hittas av):

– killar som vill att du skickar nakenbilder
– killar som vill träffas inom en timme
– killar som vill ha cam-sex
– killar som tjatar om ovanstående fastän du säger nej
– killar som blir agressiva när du inte vill göra något av ovanstående…

Killen med fejkkontot blev förvånad över mängden sexuella trakasserier och fientligheten som uppstod han avböjde killarnas olika sexuella förslag. Han skriver själv att han skulle ljuga om han sa att han inte tog åt sig och kände sig väldigt obekväm och låg efter ett tag. Så det slutar med att snubben stänger ner sin fejkprofil efter mindre än två timmar.

//Malin