Jag saknar fler kvinnliga förebilder. Jag ser visserligen upp till många av mina vänner och kvinnor i min släkt på olika sätt. Men det skulle vara så fint att ha en hop med coola offentliga kvinnor som jag bara kan hämta inspiration från och stärkas på det sätt som jag är i behov av just då.

Och det är ju inte det att det inte FINNS kvinnliga förebilder! Nej, nej, nej… Det finns massor, men patriarkatet funkar så finurligt serni att de coola, bra förebilderna som får tjejer att må bra över sig själva, som får tjejer att vilja vara lite annorlunda för att det är så jäkla mycket roligare, de göms aktivt undan och tystas ner. Och om de fortsätter att vilja synas och väsnas så är det bara att trakassera dem offentligt eller privat och hota med att våldta eller döda dem. Däremot förebilder som får tjejer att må skit och anpassa sig efter de normer som det patriarkala samhället vill begränsa oss till, de upphöjs till skyarna. Och det är inte så konstigt att de gör så. För så länge vi är upptagna med att svälta oss, operera oss och raka benen var 5:e minut så hinner vi inte tänka på hur vi ska få lika stor plats i samhället som männen. Och då hotas inte deras makt.

Men Internet kan användas till mer än att hota gapiga tjejer. Internet kan faktiskt vara riktigt bra, och jag använder det till mitt mission att hitta bra, coola kvinnliga förebilder som inspirerar, uppmuntrar och stärker!

Den första jag vill presentera här är en tjej som var med i SVTs nittiotalisterna för ett par veckor sedan, men som jag inte såg förrän igår. Den här tjejen är helt fantastisk och jag tror att hon skulle kunna lära mig och andra en jäkla massa. Typ att ”lagom” inte alltid är bäst. Det ska jag tänka på när jag känner mig sådär jobbig och undrar varför jag inte bara kan låta saker vara ibland, utan alltid ska öppna käften och yttra mina jobbiga, provocerande, FANTASTISKA PK-åsikter. Då ska jag tänka på Tyras ord: ”vissa saker måste nog vara lite extrema”. Tyvärr går det inte att lägga upp filmen här så länkar istället till SVT Play. Klippet går att se fram till den 17 april.

Kolla på klippet här: Nittiotalisterna – Jag har varit här

Ha en fantastisk vecka!

Kramar från Malin