Filmen ’But I’m a Cheerleader’ är en hysteriskt rolig och konstig film. Den handlar om den 17-åriga Megan som skickas till en sorts institution för att omvända homosexuella till heterosexuella. I början av filmen avslöjas det att hennes familj och vänner misstänker att hon är lesbisk, bl.a för att hon är vegetarian och har bilder på tjejer i sitt skolskåp. (trailer finns här!)

Hon blir alltså ivägskickad till ett sorts gay-rehab i form av ett bisarrt hus målat helt och hållet i grälla färger, där alla tjejer tvingas omges av rosa och lära sig städa och ta hand om barn, och alla killar tvingas omges av blått och lär sig hugga ved.

Tanken är att de ska lära sig ”normala” könsroller (genom hjärntvätt) och därmed bli hetero. Såklart går detta inte speciellt bra, och på hemmet träffar hon Graham, som också skickats dit för att bli straight av sina egna konservativa päron… och Megan blir snart förälskad.

But I’m a Cheerleader är en fin, värmande & komisk film om att hitta sin identitet och att vara stolt över sig själv. Att den är kitschig som tusan är bara en bonus!