HEJ
Som ni vet så ser vi ju alltid killar överallt i filmer, TV och tv-spel och tjejer får någon roll sådär på sidan av, gärna för att backa upp killarnas roller. Vilket är helt värdelöst! Därför har jag ett tips till alla som längtar att få läsa, höra och se brudar i kulturen. Personerna Jeanette Eriksson och Johanna Grip kläckte och förverkligade idén om att göra en app där de samlade kultur med och av tjejer. Gött!
Appen heter Tjejsamlat och har tips på filmer, tv-spel, böcker, bloggar, podcast och massa annat bra som tjejer skapat och medverkar i. Eftersom vi så sällan får se tjejer ta plats i kulturen är det här en så himla bra bank med tips på grejer där tjejer faktiskt är i fokus. 
Jag är inte helt säker, men tror att appen bara finns till iPhone än så länge, men kolla in deras sida på Facebook annars https://www.facebook.com/tjejsamlat
Att appen heter Tjejsamlat är även en liten historia. 2011 införde Språkrådet ordet ”tjejsamla” med följande förklaring
”Att tjejsamla betyder att man inte samlar så maniskt som vissa killar gör, utan nöjer sig med några stycken. Det anses vara mer typiskt tjejer att samla så. Killar blir ju ofta nördiga i sitt samlade.”
Alltså, vad fan. En blir ju bara så TRÖTT av att läsa sådana generaliseringar gång på gång. Jag tjejsamlar i alla fall gärna på skitmycketbra grejer där tjejer får ta plats!

KRAM FRÅN LINN