Har ni sett Sturegallerians fars dag-reklam? Spetstrosor och uppmaningen ”Please, please him”. Vet Sturegallerian att en del barn är utsatta för incest av sina pappor? Vet de att det är ganska många barn som är det? Det här är så jävla vidrigt så att jag spyr! Hur fan tror Sturegallerian man känner sig då, när man ser den reklamen?

De drog i alla fall tillbaka reklamen efter ett par anmälningar till reklamombudsmannen. Och de skrev såhär:

Det är på intet sätt menat att vara sexistiskt, kränkande eller objektifierande. I så fall hade vi aldrig valt den vägen.(…) Vi stod i valet mellan att kommunicera enbart klassiska och mer traditionella presenter till Far, eller att lägga till ett överraskningsmoment (…) som bejakar att mammor ger presenter till sina män.

Okej, låt oss låtsas att jag köper deras argument (att jag tror på att de är så dumma i huvudet allihop som var inblandade att INGEN drar den parallellen) – är det inte fortfarande sexistiskt? Såvida trosorna inte faktiskt var tänkt för far själv att bära? Nej men herregud, inget trans-trams på FARS dag heller! Jamen då är det fortfarande någon som ska dra på sig ett par spetstrosor och göra sig sexig för far på hans speciella dag. Här är det kvinnokroppen och i synnerhet fittan som är presenten och trosan är inslagningen.

Men Sturegallerian menade INTE att vara sexistiska, kränkande eller objektifierande när de föreslog – eller förlåt, vädjade – till mamma (eller vem det nu var) att snälla ge sex i present till pappa.