Hur kan det kännas att få mens egentligen?
Idag bidrar 4 av oss på Indra med en egen berättelse. Var det skit, konstigt, eller rentav coolt att få mens?

”Det var sommar (efter femman tror jag) och fotbollsläger. Jag visste rätt mycket om mens pga gynekolog till mor. Men jag förstod ändå inte vad det bruna i trosan var (min bild av mens var antagligen helt annan). Hade jag bajsat på mig lite? Flera dagar i rad? Jag kände ju mig faktiskt lite konstig i magen.. Det var först när mamma hade tvättat som hon frågade om jag fått mens, och inte visste jag! Det dröjde några (jobbiga) månader tills jag äntligen fick mens min andra gång, och då var jag tvärsäker. Mensvärken kom dock inte förrän mensen blev regelbunden något år senare, och det var då det blev jobbigt.”

”Jag fick min mens i femman, när jag fick min första mensvärk så förstod jag ingenting, fick min bror att sjukanmäla mig. Tvingade sedan honom att laga mat till mig pga att jag inte kunde gå, han bäddade ner mig i sin säng och lagade asmånga korvar med bröd, säkert 8 st, han fick en, jag åt resten. Men värken lade sig liksom inte, han sprang och köpte glass och choklad och allt möjligt samt ett paket bindor, han fattade liksom men det gjorde inte jag. Hahaha, när han kom tillbaka så lyssnade vi på depeche mode och åt glass, han berättade allt han visste om mens, jag somnade pga smärta och uttråkning. Till kvällen kom mensen, min bror hade rätt.”

”Jag fick hem några bindor och ett häfte om mens på posten en dag när jag gick i typ 5an. Jag tyckte det var så jävla pinsamt att få det där paketet på posten och smög med det för mina föräldrar. Gömde det i en sänglåda för att ingen skulle råka hitta mina 2 bindor och mitt lilla menshäfte. Ve och fasa om någon skulle hitta det. Det som var lite tokigt var att det var pinsamt på ett spännande sätt. Jag tittade i det där häftet och liksom LÄNGTADE. Kan mens vara coolt? Jag tyckte det. Jag ville vara en sån där mensande person. I ett helt jädra år fick jag drömma om den där blodfesten.. för min mens började nämligen på min FÖRSTA dag i 7an. Helt ny skola och där gick jag och fick mens. Tur nog kunde jag dölja den lilla fläcken med en tröja runt höften! Det var såklart inte så coolt som jag hade föreställt mig, och jag vande mig rätt snabbt vid det där mensande livet.”

”När jag gick i sexan fick min bästa kompis mens och då blev jag så himla avis så jag sa att jag också hade fått mens en vecka efter henne fast jag inte hade fått det. Detta spred sig i mitt tjejgäng och jag blev då en erfaren mensare utan någon som helst erfarenhet. Ett halvår senare när jag fick min första mens på riktigt var det så himla jobbigt att inte kunna berätta för mina tjejpolare om hur det egentligen kändes! Jag kunde heller inte fråga någon om tips om hur man satte i en tampong så det var google som fick bli min första mens-kompis. Jag tyckte alltså att mens också var megacoolt innan den kom i trosan. Sen var det fan inte kul längre!”

Vill du berätta hur det kändes för dig att få mens? Skriv ett mail till oss på kontakt@indratjejjour.se med din berättelse!