Kelley Temple säger så här: 

”Män som vill vara feminister behöver inte ges utrymme inom feminism. De behöver ta det utrymme de redan har i samhället och göra det feministiskt.”

Och hon har så himla rätt. 

Som feminist blir jag otroligt frustrerad när män klagar på att feminister och feminismen inte är tillräckligt tillmötesgående för dem. Att vi inte ”bryr sig nog” om mäns problem. Men hallå. Det är en rörelse för kvinnors rättigheter – kvinnor som vill nå den nivå som män redan har i samhället. Vad ska vi hjälpa män med? Att klättra ned till kvinnors taskiga löner, kroppshat, otrygghet och konstanta hot om sexuellt våld? Nej, trodde inte det.

Min pappa, till exempel, frågade mig om det fanns en grupp för män som vill motverka sexism. Jag svarade ärligt, att jag faktiskt inte vet. Men varför duger inte feminism? Varför måste männen ha en alldeles egen liten grupp? Tydligen är det plättlätt att vara emot sexism, men att vara feminist är kontroversiellt. Som om männen inte redan har trygga utrymmen precis överallt – varför ska feminister ge dem ytterligare space? Får man inte vara FÖR kvinnor utan att man måste försäkra världens män om att de också är viktiga?

Om du som man vill motverka sexism – skitbra! Det behövs! Men för att förstå sexism och hur man står emot det så måste du prata med kvinnor och feminister. Lyssna på vad de har att säga, ta dem på allvar och sluta kräv särbehandling. Och så småningom kommer du säkert märka att feminismen gynnar dig med.